Utlånsregler

UTLÅNSREGLER:

  1. LÅNERETT har alle, uavhengig av kommunegrenser. Utlånet er gratis
  2. LÅNEKORT kan alle få som har fylt 7 år. Lånekortet må medbringes ved hvert lån.
  3. LEGITIMASJON kan kreves ved utstedelse av lånekort. For barn under 15 år kreves kausjon av en foresatt.
  4. UTLÅN. Låneren kan i alminnelighet låne så mye materiell han selv ønsker.
    Lånetiden er 1 måned. Låneren plikter å overholde den fastsatte lånefristen. Hvis lånefristen overskrides, sender biblioteket ut varselkort, og låneren kan bli påkrevd å betale porto for varselkort, samt overdagspenger.
  5. RESERVERING: Låneren kan i alminnelighet få reservert materiell som ikke er tilstede i biblioteket. Biblioteket gir melding om når reservert materiell kan hentes.
  6. LÅN FRA ANDRE BIBLIOTEK. Dersom biblioteket ikke selv eier den boka låneren har behov for – kan den bestilles fra Sør-Trøndelag fylkesbibliotek. For slike lån gjelder utlånsbiblioteket sine låneregler. Bøker som utlånes slik, leveres tilbake gjennom Klæbu folkebibliotek
  7. ANSVAR VED TAP ELLER BEDSKADIGELSE  AV LÅNT MATERIELL. Låneren er ansvarlig for det materiell som er lånt på vedkommendes lånekort, og plikter å erstatte bortkommet eller beskadiget materiell etter biblioteket vurdering.
  8. ADRESSEFORANDRING: Ved flytting plikter låneren å melde fra om adresseforandring.
Forleng lånet

Det er mulig å forlenge et lån dersom boken ikke er reservert og det da står nye lånere på venteliste.

Kontakt Klæbu folkebibliotek på epost eller telefon for hjelp til forlengelse, eller logg inn på Meg & Mitt

Lånekort på mobil

Nå finnes det en egen app i App Store som heter Bibliofil. Dette er en app som gjør det lett å finne fram til bibliotekets tjenester. Man har full tilgang til søk, reservering og lånesider. Start opp appen, velg bibliotek og logg inn på vanlig måte med lånernummer og PIN. Skifte mellom bibliotek gjøres enkelt fra menyen øverst på skjermen. Appen gir tilgang til alle Bibliofil-bibliotek.

Her finner du også en egen fane som heter Mitt lånekort. Der ligger strekkoden til lånekortet ditt! Det vil si at du alltid har med deg lånekortet – så lenge du husker mobilen!

Bibliofil-appen er nå tilgjengelig for nettbrett og mobiltelefoner med nyere versjoner av Android og iOS.

Prøv den ut!

Ofte stilte spørsmål

Når holder dere åpent? Åpningstidene finner du på hovedsiden vår.

Kan jeg levere bøker når biblioteket er stengt? Du kan levere bøker i bokkassen som står rett innenfor inngangsdøren på Klæbu kulturhus, utenom bibliotekets åpningstid. Døra inn til kulturhuset er åpen fra morgenen av og på ettermiddagen når det foregår arrangement i bygget.

Har dere leseplasser og grupperom? Vi har bord i våre lokaler hvor det går an å lese og å ha gruppearbeid. I tillegg har vi et grupperom.

Attesterer dere kopier? Ja, det gjør vi.

Koster det noe å få lånekort? Nei, det er gratis å få lånekort. Hvis du mister kortet, koster det 10 kroner å få nytt kort. Husk å ta med legitimasjon med bilde når du skal ha nytt kort. Du kan også laste ned et digitalt lånekort i bibliotekets egen app, Bibliofil. Du logger deg da inn med lånekortnummeret ditt og pin-kode.

Hvor mye kan jeg låne? Vi har ingen øvrig grense på antall lån. Lånetiden er 4 uker på bøker, e-bøker, lydbøker og tidsskrifter, og 1 uke på filmer.

Kan jeg kopiere hos dere? Ja, du kan kopiere her. Kopiene koster 2 kroner per ark.

Kan jeg låne PC med internett hos dere? Ja, du kan låne våre publikums-PC’er. Det er gratis å bruke PC, men utskrifter koster 2 kroner per ark.

Har dere trådløst nett? Ja, vi har trådløst nett som du kan koble deg til. Det heter EKSTRANETT, og koden får du ved å henvende deg i skranken.

Endre mine kontaktopplysninger? Du kan logge inn på Meg & Mitt med ditt lånekortnummer eller epost og din pin-kode. Du kan også sende biblioteket en epost eller komme innom oss. Husk da legitimasjon. Husk at det er ditt ansvar å endre kontaktopplysningene vi har om deg.

Kontakt oss

Besøksadresse:
Klæbu folkebibliotek
Hallsetbakken 2 (kulturhuset)
7540 Klæbu

Tlf: 928 05 464
epost: biblioteket@klabu.kommune.no

Biblioteksjef: Liv Ranum

Mine sider

Translate »